Spletno mesto

Pogoji uporabe spletnega mesta

Splošni pogoji uporabe določajo pravice in obveznosti lastnika spletnega mesta ter njegovih uporabnikov, način in pogoje uporabe vsebin ter funkcionalnosti na naslovu www.independent.si, www.spletka.si, www.it-pla.net, www.mracun.si, proizvodnja.si, kjer se uporabniki nahajajo. Z vstopom na spletno mesto www.independent.si, www.spletka.si, www.it-pla.net, www.mracun.si, proizvodnja.si uporabniki potrjujejo, da so s temi pogoji uporabe seznanjeni ter soglašajo z njimi. Vsebine, objavljene na www.independent.si, www.spletka.si, www.it-pla.net, www.mracun.si, proizvodnja.si, so last družbe Independent, d.o.o. in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Pred uporabo spletnega mesta svetujemo, da si preberete pogoje uporabe. Če se z njimi ne strinjate, uporabo spletnega mesta odsvetujemo.

Omejitev odgovornosti

Vsebina spletnega mesta je informativne narave. Družba Independent, d.o.o. se bo trudila, da bodo podatki na spletnem mestu pravilni in ažurni, vendar le ta ne more biti odgovorna za točnost in popolnost objavljenih podatkov ali za kakršnokoli škodo, ki bi bila uporabniku spletnega mesta povzročena zaradi uporabe spletnega mesta ali nezmožnosti uporabe le-tega. Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Pridržujemo si pravico, da uporabnike napotimo na druge strani svetovnega spleta in ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za njihovo vsebino. Družba Independent, d.o.o. si pridržuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve spletnih strani brez predhodnega opozorila in ne prevzema odgovornosti za kakršnekoli posledice takih sprememb.
Pravice intelektualne lastnine
Vse informacije in podobe na spletnem mestu so predmet avtorske zaščite in drugih oblik zaščite intelektualne lastnine. Dovoljeno je nalaganje in tiskanje informacij in gradiv z namenom ogledovanja in branja za nekomercialne namene. Vsako drugo kopiranje, distribuiranje, ponovno objavljanje, spreminjanje informacij in gradiv na www.independent.si, www.spletka.si, www.it-pla.net, www.mracun.si, proizvodnja.si ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršenkoli drug način brez predhodnega pisnega dovoljenja, je prepovedano. Reproducirajo se lahko izključno za nekomercialne namene, pri čemer se morajo ohraniti tudi vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah.
Varstvo osebnih podatkov

Družba Independent, d.o.o. se zavezuje, da bo varovala zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Zbrane podatke bomo uporabili izključno za izboljšanje uporabe spletnega mesta in za namene, za katere jih bodo dali uporabniki spletnega mesta. Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabljali za druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bomo razkrili tretjim strankam. Storili bomo vse, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Za kaj se piškotki uporabljajo?

Spletna mesta uporabljajo piškotke za ponujanje prilagojene izkušnje uporabnikom in za zbiranje informacij o uporabi spletnega mesta. Mnoga spletna mesta uporabljajo piškotke tudi za shranjevanje informacij, ki zagotavljajo dosledno izkušnjo med deli mesta, npr. nakupovalni voziček ali prilagojene strani. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko piškotki obogatijo izkušnjo, tako da mestu omogočijo, da si zapomni vaše prednostne nastavitve ali da se vam ni treba vpisati vsakič, ko obiščete spletno mesto. Nekateri piškotki, na primer tisti, ki jih shranijo reklamni trakovi, lahko ogrozijo vašo varnost, saj sledijo mestom, ki jih obiskujete.

Kaj so začasni piškotki?

Začasni ali sejni piškotki bodo odstranjeni iz računalnika, ko zaprete Internet Explorer. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij, na primer elementov v nakupovalnem vozičku.

 Kaj so trajni piškotki?

Trajni ali shranjeni piškotki ostanejo v računalniku, ko zaprete Internet Explorer. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje informacij, na primer vpisno ime in geslo, tako da se ni treba vpisati vsakič, ko obiščete neko mesto. Trajni piškotki lahko v računalniku ostanejo več dni, mesecev ali celo let.

 Kaj so lastni piškotki?

Lastni piškotki so s spletnega mesta, ki si ga ogledujete, in so lahko trajni ali začasni. Spletna mesta te piškotke včasih uporabljajo za shranjevanje informacij, ki jih bodo znova uporabila, ko naslednjič obiščete to mesto.

 Kaj so drugi piškotki?

Drugi piškotki so iz oglasov drugih spletnih mest (na primer pojavnih oglasov ali reklamnih trakov) na spletnem mestu, ki si ga ogledujete. Spletna mesta te piškotke uporabljajo za sledenje vaši rabi spleta za tržne namene.

Kako lahko upravljate ali brišete piškotke?

Piškotkov nikakor ne bomo uporabljali za zbiranje vaših osebno določljivih podatkov, po želji pa lahko nastavitve o uporabi piškotkov spremenite tudi v brskalniku svojega računalnika ali mobilne naprave.

Večina modernih brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete ali zavrnete le določene vrste piškotkov ali pa si nastavite opozorilo, da stran želi shraniti piškotek na vašo napravo. Izbrišete lahko tudi piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na vaši napravi.

Opozarjamo vas, da v primeru izklopa piškotkov vse funkcionalnosti spletnih strani morda ne bodo delovale enako učinkovito, opozorilo o uporabi piškotkov se bo prikazalo ob vsakem obisku, dolgoročno pa bo to negativno vplivalo na vašo uporabniško izkušnjo.

Postopek spremembe nastavitev piškotkov se v vsakem brskalniku razlikuje. Informacijo o tem lahko poiščete v navodilih bskalnika ali na spodnjih linkih:

ali pa nas kontaktirate prek e-pošte.

Več informacij na straneh informacijskega pooblaščenca.

Kaj lahko naredim v primeru, da piškotkov ne želim uporabiti?

Mnenja smo, da so piškotki zelo pomembni za uporabniško izkušnjo. Zaradi tega uporabo spletne strani pogojujemo z uporabo piškotkov. V primeru, da piškotkov ne želite uporabljate prosim zapustite spletno stran.